Плямовивідник від іржі Rust Remover

Плями іржі на меблів і килимах – це рідкісне явище, зате якщо вже вони з’явилися, то звичайним способом вони не змиваються і, рано чи пізно, зіткнувшись з таким завданням, власник дивана або майстер хімчистки задається питанням: – Чим прибрати пляму від іржі? – В результаті пошуку обов’язково знайдеться плямовивідник від іржі Rust Remover, про який ми і поговоримо нижче.

Що таке плямовивідник від іржі Rust Remover

Rust Remover – це кислотний засіб, що хімічно взаємодіє з доступною (що знаходиться на поверхні волокна) іржею. Крім видалення іржі, Rust Remover може використовуватися для видалення інших плям, що містять з’єднання металів і сприйнятливі до сильних комплексоутворювачів – металовмісні барвники, натертості металлу о тканину.

Механізм дії таких засіб заснований на тому, що зі сполуки що містить іон металу цей самий іон витягується більш активною речовиною з утворенням похідної, зазвичай безбарвної і легко розчинної у воді, сполуки.

Як активні інгредієнти використовуються органічні та мінеральні кислоти, а також деякі солі органічних та мінеральних кислот.

Як видалити плями іржі

Видалення плям іржі з текстильних покриттів засноване на поєднанні кількох ефектів – механічному видаленні, хімічному перетворенні та змиванні.

Механічний ефект може забезпечуватись за допомогою щіток, металевих або пластикових лопаток, пилососу. Пляма ретельно розминається і частинки іржі, що відшарувалися, збираються пилососом. Чим краще проведена така підготовка, тим тонший шар іржі залишається на волокні і його простіше знебарвити хімічно.

На наступному етапі використовуються засоби для виведення плям від іржі, зокрема – Rust Remover від ТМ Wieberr. Засіб для виведення плям наноситься на суху тканину (якщо нанести на мокру може сильно впасти ефективність, а якщо на змочену іншою хімією, то може статися небажана реакція). Плямовивідник витримується до тих пір, поки не відбудеться знебарвлення забруднення, зазвичай на це потрібно від декількох секунд до 15 хвилин – в залежності від температури, товщини шару іржі, ступеня адсорбції і проникнення плями в пори (доступності іржі).

Змивання може виконуватися або великою кількістю води, або лужними розчинами в рамках загального чищення виробу (підійде плямовивідник Despotter або засыб для загального чищення Extract Powder Biosolv). У більшості випадків лужне ополіскування переважно у вигляді того, що забезпечується реакція нейтралізації залишкової кислоти.

Іноді буває, що процедуру обробки потрібно повторити, це пов’язано або з великим шаром іржі, що залишилася, або з глибиною її проникнення в пори. У такому випадку бажано використовувати для проміжного промивання чисту воду, а місце обробки після промивання підсушити за допомогою матеріалу, що вбирає.

Чим відрізняється засіб для виведення плям від іржі Rust Remover від інших засобів для виведення плям

Rust Remover – економічніший за аналоги і працює швидше, проте через наявність у складі високоактивних компонентів вимагає більш ретельного контролю – обов’язкової лужної нейтралізації. Важливо не допускати попадання Rust Remover на керамічні, скляні, металеві поверхні через можливе виникнення плям.

 

Засоби для виведення плям Rust Remover небезпечний при потраплянні в очі, рот, вдиханні аерозолю, тривалому контакті зі шкірою. З цієї причини настійно не рекомендується наносити Rust Remover через розпилювачі через складність контролю за дрібними краплями та аерозолем.

 

Rust Remover безпечний для синтетичних волокон штучного походження і, як правило, для натуральних волокон при короткочасному впливі та обов’язкової лужної нейтралізації.

 

Вивідник плям від іржі Rust Remover безпечний для пінополіуретану (поролону).

  • Rust Remover – плямовивідник

    120 грн.210 грн. ЗАМОВИТИ
argumentcleaning: