Послуги з чищення килимів: поради від професіоналів

Килими були і досі залишаються популярними не тільки в будинках і квартирах, їх можна побачити в офісах, ресторанах, готелях. Вони приносять в приміщення затишок, тепло, а різноманітність палітри кольорів, дозволяють прикрасити кімнату найкращим чином. З огляду на що це підлогове покриття, не дивно що килим швидко забруднюється, втрачає колишню привабливість, в результаті чого потрібно послуга з чищення килимів. Це може статися через пролиті напої, сліди від брудного взуття чи лап тварин тощо.

Проводити чистку килимів рекомендується один-два рази на рік навіть в цілях профілактики, незалежно від того, наскільки сильно вони забруднені. Своєчасний догляд продовжить термін служби виробу, а також виключить поширення мікробів, бактерій, кліщів і інших шкідливих мікроорганізмів. Можна здійснювати чистку самостійно за допомогою звичайних миючих засобів і пилососа або ж скористатися професійними клінінговими послугами чищення килимів.

Хімчистка килимів. Переваги спеціалізованої послуги з чищення килимів

Якщо килим не має високої цінності або сильних забруднень – можна спробувати почистити його самостійно. Але варто пам’ятати що в побутових умовах, без експертної оцінки та підходу, не завжди вдається домогтися бажаного результату. У підсумку може вийти так що замість сяючого чистотою килима ви отримаєте щось блякле в ще гіршому стані ніж до чистки. З чим це пов’язано? Річ у тому, що плями мають різне походження і склад, а отже вимагають різного підходу до усунення. Власник навряд чи оцінить ситуацію, а швидше за все, застосує щось з універсальних хімзасобів з магазину. 

Результат може бути неочікуваний і незадовільний:

  • втрата насиченості кольору;
  • залишки плям і сірі розводи;
  • пошарпаний ворс, що втратив форму;
  • опіки, алергічні реакції при неправильному застосуванні засобів.

Що таке професійна чистка килимів дома

Клінінгові компанії давно вже не рідкість, їх послугами користується все більше людей. Це практично і зручно з ряду причин:

  • бригада виїжджає за вказаною адресою і швидко виконує роботу;
  • використовуються спеціальні засоби для чищення килимів, що не шкодять людині, тваринам і навколишньому середовищу;
  • індивідуальний підхід до забруднень і тканини.

Такий підхід може забезпечити тільки надійна перевірена компанія. В ідеалі вона повинна бути у вашому місті, мати сертифікати, які підтверджують якість обслуговування, і безліч позитивних відгуків в інтернеті.

Викликавши фахівців клінінгової компанії, власник отримує:

  • професійну хімчистку покриття;
  • економію часу і сил;
  • гарантії на безпеку використовуваних засобів для чищення килимів;
  • видалення забруднень, які можливо видалити (так, і професійна хімчистка килимів – не панацея);
  • видалення частини шкідливих мікроорганізмів (наприклад – пилових кліщів);
  • дбайливе ставлення до матеріалу, що особливо важливо для дорогих килимів ручної роботи.

У хорошій компанії в наявності спеціальні препарати професійного рівня, а головне – професіонали знають як і де їх потрібно застосовувати. Кожен засіб призначений для певного забруднення, тому саме там він діє ефективніше і не залишає слідів.

Є ще один варіант, яким користуються деякі власники килимових виробів – автомийка. Але це не найкращий вибір з багатьох причин:

  • мийка під високим тиском може пошкодити ворс і структуру полотна;
  • пил осідає на килим при сушінні на відкритому повітрі;
  • часто використовуються ті ж засоби, що і для миття машин.

Критерії вибору клінінгової компанії, що надає послуги з чищення килимів

Логічно що будь-яка людина хоче отримати якісний сервіс. Щоб вибрати хороших фахівців, слід звернути увагу на такі фактори:

  • наявність зручного, інформативного сайту з контактами і детальним описом кожної послуги;
  • швидкий відгук на заявку, консультації фахівця;
  • опис засобів, якими проводиться чистка килимів.

Останній пункт дуже важливий, але, на жаль, його дуже часто ігнорують. Хімія без розпізнавальних знаків повинна насторожити клієнта оскільки її можна ідентифікувати і дізнатися про склад. У деяких випадках на питання про застосовувані препарати можуть відповісти в службі підтримки, але якщо такими даними оператори не володіють – варто підшукати інший варіант.

Солідні компанії, що дорожать своєю репутацією, ніколи не економлять на засобах для миття килимів і інших поверхонь. Ця інформація знаходиться у відкритому доступі, бренд можна перевірити самостійно, відшукавши в інтернеті.

Взяти для прикладу Wieberr. Якщо компанія користується засобами цього виробника – їй можна довіряти, адже виробник виготовляє засоби для клінінгу з максимально безпечних компонентів, що мінімізує негативний вплив на екологію і оточення. В першу чергу це важливо для дітей і тварин, які більш сприйнятливі до різного роду агресивних середовищ. Більше про ТМ Wieberr можна дізнатися на сайті https://www.wieberr.com.tr/.

Керівники сумнівних організацій намагаються заощадити на хімії, тому вам не вдасться розпізнати етикетки флаконів або ж бренд виявиться сумнівного походження. Ті, хто замовляє клінінг не перший раз, вже знайомі з такою ситуацією і завжди попередньо вивчають кожен нюанс.

Резюме

Піклуючись про чистоту в приміщенні, важливо ретельно підійти до вибору сервісу з прибирання та чищення покриттів, в тому числі килимів і меблів. Кожен з нас хоче отримати якісну послугу і оплатити її реальну вартість.

Не варто гнатися за дешевизною, низькі ціни – перша ознака того, що компанія на чомусь економить. Найпростіший варіант – закупівля сумнівної хімії.

Тому, заздалегідь цікавтеся тим, що будуть використовувати безпосередньо в вашому домі, адже від цього залежить здоров’я ваших дітей, близьких, вихованців.

Oleksandra: