Обрати шампунь для прання килимів

Шампуні для килимів від торгівельної марки Wieberr

За короткий період весни 2021 року мені довелося відповідати на кілька схожих за своєю суттю запитів. Якщо всі їх об’єднати і звести до одного, який максимально передає суть, то виглядати він буде так: «Як розібратися між трьома шампунями для прання килимів у вашій лінійці шампунів Wieberr?». Або так: «Як підібрати шампунь для прання килимів?».

Що ж, є найчастіше питання, буде вичерпна відповідь.

Шампуні для килимів від торгівельної марки Wieberr

Вибір шампуню для прання килимів під кожен конкретний випадок

В принципі, для майстрів-коврочистів немає секрету в тому, що килими бувають різними за багатьма параметрами – матеріал ворсу, матеріали основи, наявність або відсутність клею і його тип, просочення, товщина, довжина ворсу. Зрештою, килими відрізняються і за характером та інтенсивністю забруднення.

Звичайно що під кожен випадок окремий шампунь не підібрати. Хоча, звичайно, намагатися можна, але якщо серед трьох шампунів для прання можна розгубитися, то в десятці з них точно можна зламати і ногу, і голову. Але і одного шампуню «на всі випадки життя» створити не виходить.

 

Шампунь для килимів ручної роботи

Причина в тому, що як мінімум частина килимів – це вироби, які потрібно прати в делікатних шампунях з низьким pH, з різними добавками, які роблять шампунь з одного боку, ефективним стосовно бруду, з іншого боку, делікатним щодо волокон. Ясна річ, що чудес не буває, але для створення шампуню, який хоча б приблизно відповідає таким вимогам, потрібні ПАРи і якомога більше комплексоутворювачів, і повинні бути вони більш різноманітними і так далі.

У лінійці шампунів для прання килимів Wieberr в Україні такий шампунь є – Platinium Shampoo. Розчин цього шампуню має низький pH – 8 в розчині, та порівняно високу миючу здатність. Його робота мало залежить від жорсткості води. Він відмінно підходить для вовняних килимів, цей же шампунь можна використовувати як шампунь для шовкових килимів зі стійким до намокання забарвленням.

Шампунь для прання килимів Platinium став одним з найпопулярніших продуктів бренду Wieberr у першому півріччі 2021 року.

 

Шампунь для не складних масових килимів

А як же вибір шампуню для прання килимів для автомийок та цехів з прання килимів, наприклад?

Складна рецептура потрібна тільки для дорогих килимів ручної роботи, шовку, дорогої фабричної шерсті. Чи потрібна така ж рецептура для масових килимів? Очевидно, що там можна використовувати шампуні, зроблені за простішими рецептами.

Більш того, ми бачимо як люди несуть прати килими на автомийки! І на автомийках їх перуть хто чим. Зустрічалися такі випадки, коли на автомийках прали килими активною піною для кузова. На подив, багато килимів витримували таке прання. Деякі навіть роками використовуються після такого, хм, ну, скажімо, прання. Звичайно, багато килимів і псується при пранні на автомийці відразу, ще більше скорочують термін служби. Але факт залишається фактом, і килими на мийки несуть, килими на мийках перуть.

Загалом, для масового килима можливий (приклад з автомийки це добре ілюструє) і потрібен простий шампунь, головним критерієм якого буде ціна! Такий же запит є і від цехів з прання килимів.

Раз у раз можна почути: «Продай мені дешевий шампунь для прання килимів! Я все одно їх добре виполіскую, а велика частина килимів – це стійка синтетика з середньою або низькою забрудненістю».

І на такий запит український виробник ТМ Wieberr може відповісти: «Це шампунь Extra».

Так, Extra – це недорогий шампунь. Так, Extra – це шампунь без видатних характеристик. Але! Extra – це шампунь, яким можна випрати 80% килимів що потрапляють до цеху! Більш того, це шампунь, який підійде і для автомийок, зменшить ризики псування килимів і збільшить кількість задоволених клієнтів!

 

Потужний шампунь для дуже брудних килимів

Але з’ясовується, що і двох шампунів мало. Потрібен хоча б один шампунь для прання сильно забруднених килимів!

У деяких країнах килими перуть часто. Наприклад, в тій же Туреччині досить поширене явище коли килими віддають в прання раз на півроку. За короткий період експлуатації між пранням килим не встигає сильно забруднитися.

«Килим не встигає сильно забруднитися». Написав і думаю: «Чи може килим сам забруднитися?». Очевидно, що ні, і правильніше було б написати: «За короткий період між пранням власники килима не встигають його сильно забруднити!».

Так ось, для турецьких колег виявилося дивним, що коврочистам в Україні або Польщі потрібні шампуні на порядок потужніші тих, що в щоденному режимі застосовують в Туреччині. У нас килими перуть рідше, деякі клієнти віддають їх в прання раз в десятиліття! Зустрічаються килими 70-80-х років минулого століття випуску, які вперше потрапили в прання або хімчистку тільки в 20-30-х роках століття нинішнього, а це значить, що деякі з них не пралися півстоліття!

Сильно позначаються і культурні відмінності – у мусульман заведено роззуватися при вході в будинок, в молитовний зал. А в тій же Польщі часто в будинок і квартиру входять не роззуваючись.

Позначається клімат. Як би це не було дивно, але переважно більш суха погода в уже згаданій Туреччині призводить до того, що на ногах приноситься значно менше бруду.

Загалом, звести можна до того, що в наших реаліях деяка частина килимів – це дуже брудні вироби. ДУЖЕ!

І для прання таких килимів потрібен посилений шампунь. У лінійці шампунів Wieberr в Україні таким шампунем став Skaria Shampoo, розчин якого дає і досить високолужну реакцію (9,5-10), і містить складну суміш комплексоутворювачів, і достатньою мірою насичений ПАРами, підібраними так щоб одні посилювали дію інших.

 

Вибір шампуню – це просто!

Таким чином, все, що написано вище, можна звести до простої і зрозумілої схеми як підібрати шампунь для прання  килимів:

    • дорогі килими – Platinium Shampoo, щоб знизити ризики;
    • масові килими середньої і низької забрудненості – Extra Shampoo, щоб чистити їх з мінімальними витратами;
    • Skaria Shampoo – для сильно забруднених килимів.

Шампунів багато не буває

Поки писалася і чекала своєї публікації стаття, пройшли випробування нового шампуню, на ринок, найімовірніше, він вийде під назвою Hard Shampoo. Його розчин буде давати до 12 pH, і призначений він для прання сильно забруднених килимів.

Від шампуню Skaria Shampoo він відрізняється ще більшою миючою здатністю, але і більшою агресивністю до матеріалів, тому його небажано застосовувати на натуральних килимах.

Поява такого шампуню обумовлена вимогами від цехів з прання килимів, яким трапляються килими не просто брудні і затоптані, а й сильно заплямовані, в тому числі заплямовані харчовими продуктами, що містять жири і білки. Звичайно, в такій ситуації навіть просто посиленого шампуню мало, потрібен шампунь, посилений вдвічі. Саме таким і став Hard Shampoo.

До речі, якщо ви не знайшли цей шампунь в розділі «Продукція», то напишіть чи зателефонуйте до нашого менеджера і запишіться на тестову закупівлю.

argumentcleaning: