Засоби для чищення меблів та килимів: набір для мобільної хімчистки

Засоби для чищення меблів та килимів

Грудень 2021

м. Хмельницький

При виході на ринок нових торгових марок, що пропонують засоби для чищення меблів та килимів, виникає типова ситуація – покупцям складно зробити вибір, складно зорієнтуватися в лінійці продукції, яка, часто, складається з кількох десятків позицій.

Не стали винятком із цього правила та засоби для чищення меблів та килимів від ТМ Wieberr, які стали завойовувати ринок України у 2019 році.

Як результат, менеджери виявились змушені регулярно промовляти, писати чи іншим способом розповідати покупцям, який набір для хімчистки їм потрібно купити. Щоб спростити процес консультування та пишеться ця стаття.

Засоби для чищення меблів і килимів: стартовий набір

Як правило, шлях хімчистки починається з покупки умовного «мінімально необхідного набору». Це такий комплект, який дозволяє закрити максимальну кількість потреб у засобах для чищення меблів, але включає тільки широко застосовувані і досить універсальні засоби. Звичайно, ми виходимо з припущення, що йдеться про найпоширеніший різновид чищення – екстракційну.

Зазвичай, такий набір входять такі типи засобів для чищення:

  • засоби для попереднього змочування – пре-спреи;

Застосовуються вони попереднього розмочування бруду. Як правило, в зовсім вже стартовий набір такий засіб входить один і це ферментовмісний лужний пре-спрей. Розчином такого засобу забризкують протоптані доріжки або сильно брудні ковроліни, обробляють дивани перед чищенням, а у високих концентраціях використовують як засіб для виведення плям.

У лінійці засобів для чищення меблів та килимів Wieberr такий засіб – Enzime Hard Clean.

  • лужний засіб для основного чищення;

Наскільки лужним буде такий засіб для чищення – залежить від переваг кожного майстра або від школи, але, зазвичай, це препарати що забезпечують можливість чищення з середньою агресивністю при pH 8-10. Розчини деяких таких засобів, умовно, не потрібно обов’язково змивати, адже в них немає агресивних компонентів, звичайно, є купа застережень.

У лінійці Wieberr в Україні є два препарати для лужного екстракційного чищення – це порошковий склад Extrakt Powder Biosolv та рідкий Extrakt 10. Препарати оптимізовані під роботу з миючим пилососом, дають мало піни, добре чистять текстильні поверхні.

  • лужний плямовивідник;

Видалення плям – одне з основних завдань хімчистки. Засоби для загального чищення меблів та килимів, як правило, ефективні тільки щодо свіжих плям, які ще не міцно схопилися з волокном і то не всіх. Багато плям мають високу стійкість до чищення, для їх видалення потрібні більш агресивні препарати і першими в цьому ряду стоять лужні плямовивідники.

Обробляти такими препаратами великі ділянки не варто, а ось застосувати локально і потім гарантовано добре вимити агресивні компоненти з тканини або килима – цілком допустимо.

Хорошим прикладом такого засобу для виведення плям є Skaria Cleaner.

  • плямовивідник на основі розчинників;

Зрозуміло, що плями бувають різні і вже згаданий вище лужний засіб для виведення плям справляється тільки з деякими з них. Крім того, різними бувають і матеріали з якими доводиться працювати і жирну пляму на шерсті видаляти лугом не можна – шерсть не витримає. Тому для видалення плям фарб, лаків, жуйки, гумового клею застосовують препарати на розчинниках. Вони, розчинники, теж бувають різними, але в набір засобів для чищення меблів і килимів, в першу чергу повинен увійти рідкий засіб для виведення плям на терпенах.

У лінійці Wieberr це засіб для виведення плям Grease Eliminator. Даний препарат – один з найвдаліших засобів для виведення плям у цій групі взагалі.

  • кислотний ополіскувач.

Лужний пре-спрей, лужне чищення, лужний засіб для виведення плям – все це потрібно, щоб максимально ефективно чистити, але лужне середовище агресивне до більшості матеріалів застосовуваних у конструкції меблів і килимів, тому, після чищення, бажано змити і нейтралізувати агресивні компоненти. Саме для цілей нейтралізації лугу, змивання залишку агресивних миючих, а також для чищення делікатних матеріалів та потрібні кислі препарати.

У переліку засобів для чищення меблів та килимів від Wieberr, таким препаратом є Acid Cleaner.

Проснувшись однажды утром после беспокойного сна, Грегор Замза обнаружил, что он у себя в постели превратился в страшное насекомое.

Засоби для чищення меблів та килимів: розширений набір

Звичайно, досвідчені майстри хочуть більше ніж “стартовий набір” засобів для чищення меблів та килимів. Тому багато причин – вони часто зустрічаються з “нестандартними” завданням, їм хочеться мати вибір інструменту для більш вибіркової роботи, вони знають, як застосовувати розширений арсенал.

У лінійці засобів для чищення меблів та килимів Wieberr є такі спеціалізовані засоби:

Добре зарекомендував себе при чищенні особливо делікатних покриттів або виробів, наприклад більярдних столів, стель авто, флокованих покриттів. Розчини мають нейтральний рН. Наноситься у вигляді спрею, змивається кислотним ополіскувачем.

Засоб для виведення плям підходить для чищення матраців, видалення стійких плям, що містять органічні барвники – вино, чай, зеленка. Препарат вибору видалення старих плям крові. Готується невелика порція, працездатність якої триває лише кілька хвилин.

 

  • плямовивідник для видалення плям кулькової ручки Ink Remover;

Майже не містить розчинників, його робота заснована на ефект змивання, активного емульгування пасти кулькової ручки. Агресивний до поліуретану та поліаміду при тривалому впливі.

  • гельовий плямовивідник BioGel;

За рахунок гелеподібної форми він тримається на поверхні виробу, що дозволяє підвищити рівень безпеки і контролю чищення. Відмінно підходить для видалення жуйки, пластиліну, олії, мастил та інших розчинних плям.

  • рідкий засіб для видалення жуйки Gum Remover;

Іноді, добре – це технологічно, іноді, добре – це коли економічно. Gum Remover – це засіб для економічного видалення плям жуйки з покриттів на яких допустимо стікання засобу для виведення плям, наприклад – тканих килимів.

  • високоефективний розчинник-плямовивідник без запахів Textile Paint Remover;

Якщо потрібно видалити фарбу з мінімальною кількістю запаху в процесі виведення плям, то саме цей препарат – це найкращий варіант. Даний засіб для виведення плям видаляє широкий перелік плям від жиру до фарб, від лаків до мастил, від клею до герметика.

  • вивідник для видалення плям іржі Rust Remover;

Тут все просто – видаляє плями іржі. Іноді, знаходить застосування у видаленні металовмісних барвників. 

Незамінний засіб для придушення піноутворення. Бажано, щоб такий засіб був присутній у наборі засобів для чищення меблів та килимів на випадок коли доведеться змивати мило після самозамивання клієнтами.

  • засіб для нейтралізації запаху Odorator +;

Одне з типових завдань при чищенні меблів та килимів – видалення запахів. Тому в наборі справжнього майстра завжди буде хоча б один засіб, призначений для видалення запахів сечі, гниття, диму.

Іноді здається, що шкіру можна чистити чим завгодно, звичайно, така думка помилкова. Застосування спеціалізованих засобів знижує ризик побічних ефектів, наприклад – відшарування верхнього шару фарби.

Іноді, вже після чищення, потрібно надати додаткового запаху щойно почищеному диванові або килиму. 

Підходи до формування набору хімічних засобів для чищення меблів і килимів

Часто буває так, що майстер, підбираючи свою хімію, кидається в крайнощі. Трапляється, що весь набір обмежується одним або двома засобами для чищення меблів та килимів, а буває і навпаки – десятки засобів, багато з яких дублюють функції один одного.

Звичайно, другий варіант – набагато кращий, адже в потрібний момент буде з чого вибрати. Але возити собою доводиться досить велику сумку.

Щоб полегшити перевезення, препарати, що застосовуються в невеликих кількостях, ми намагаємося зробити в декількох фасуваннях, серед яких і дрібні фасування, по 200 або 250 мл.

Засоби, які застосовуються у великих кількостях, ми намагаємося пропонувати і в рідкому вигляді, і у вигляді порошків. Порошки менше важать і займають менше місця, що полегшує їхнє перенесення від об’єкта до об’єкта.

Зокрема:

  • плямовивідник BioGel, зараз продається тільки в пляшечках по 250 мл;
  • плямовивідник Grease Eliminator продається у фасовках від 200 мл;
  • плямовивідник Rust Remover продається у фасуванні від 250 мл;
  • піногасник Foamblocker продається у фасуванні по 250 мл.

 

Порошкові засоби для чищення меблів та килимів представлені в лінійці такими препаратами:

 

  • Extrakt Powder Biosolv – порошковий засіб для чищення, продається у фасуваннях по 1 та 5 кг. Кілограмова банка дуже зручна для перевезення, а порція один кілограм дозволяє приготувати більше 300 літрів робочого розчину;
  • Enzime Hard Clean – порошковий пре-спрей, продається у фасовках по 1 та 5 кг. З 1 кг можна приготувати понад 65 літрів розчину;
  • Cleaner Powder – порошковий, кисневий засіб для виведення плям. Продається у фасуванні по 1 кг. Проте бувають лімітовані партії з 5кг.
  • Hydra – порошковий відновник. Продається в банках по 1 кілограм, цього вистачає на приготування близько 30 літрів розчину відновника.
argumentcleaning: