Засіб для миючого пилососа

Широкий набір побутової техніки став звичним атрибутом приватних будинків і квартир. Вже майже не залишилося житла, в якому не було б пральної машини, а в магазинах майже зникли пральні порошки для ручного прання. Пральна машина стала «обов’язковим» атрибутом, але нам цього мало і набір техніки в житло у нас постійно зростає, і у багатьох домогосподарок в будинках з’являються миючі пилососи або, як їх називають фахівці, екстрактори. Наявність такої техніки породжує попит на спеціалізовану хімію для миючих пилососів. А ось тут виникає проблема – покупець погано розуміє, що це повинна бути за хімія, а продавці продають під виглядом засобу для миючого пилососа все, що тільки є під рукою.

Чи потрібна спеціальна хімія для миючого пилососа? Який найкращий засіб для миючого пилососа?

Так, до препаратів для миючих пилососів пред’являється досить багато вимог. Давайте розберемо їх докладніше, розділивши на кілька груп з безпеки з точки зору:

  • безпеки для самого миючого пилососа;
  • безпеки для виробу, який очищається;
  • безпеки для оператора – людини, що працює з миючим пилососом і відповідною хімією;
  • безпеки для кінцевих користувачів виробу, що очищається.

Поговорімо про кожен з цих пунктів більш докладно.

Безпека для миючого пилососа

Дуже грубо кажучи, миючий пилосос складається з декількох принципових вузлів:

  • бака для миючого розчину;
  • бака для відпрацювання;
  • помпи, що забезпечує прокачування миючого розчину з чистого бака в насадку;
  • турбіни (мотора), яка всмоктує повітря і рідину разом з ним;
  • трубопроводу;
  • насадки.

Тому при виборі засобу для миючого пилососа, важливо враховувати наступне.

Найбільш стійкі до різноманітних впливів частини – баки. Зазвичай вони пластикові, і пластик цей дуже складно зіпсувати. Тому відразу переходимо до наступного важливого вузла – помпи (рідинної помпи).

У побутових апаратах, як правило, стоять вібраційні помпи з металевими вузлами робочої частини – поршні, клапани, трубопровід всередині таких помп зроблені з нержавіючої сталі і… латуні. Латунь – хімічно дуже активний метал, і на нього впливають цілі групи реактивів. Тому в хорошу спеціалізовану хімію для миючих пилососів або не вводять ті компоненти, які можуть бути агресивні до латуні, або вводять спеціальні захисні компоненти – інгібітори. До речі, латунь також присутня і в клапанах в насадках.

Турбіна – це мотор зі спеціальною конструкцією з лопаточок, які переміщують повітря. Працює вона на дуже високих швидкостях, через що дуже сприйнятлива до якості балансування крильчатки. Якщо в брудному баці буде накопичуватися не рідина, а піна, з великою часткою ймовірності вона буде потрапляти на турбіну, що призведе до корозії крильчатки і нерівномірного обростання осадами. Корозія і осади змінять баланс крильчатки, а це призведе до швидкого руйнування підшипника і виходу вузла з ладу. Тому якісна хімія для миючих пилососів завжди дає низькопінні розчини.

До речі, піна не просто потрапляє на крильчатку, а й проштовхується нею назовні разом з повітрям, вона може розлетітися по колу або стекти на підлогу, що потенційно небезпечно для предметів обстановки і всього ремонту.

Трубопровід і насадки, об’єднаю їх в один пункт, завжди оснащені ущільнювальними гумками. Гумки на конекторах, гумки в клапанах. Гумки мають помірну стійкість до лугів, розчинників і деяких інших з’єднань. Тому хороша хімія для миючого пилососа робиться з урахуванням того, як на неї будуть реагувати ущільнювачі.

До речі, якщо ущільнювальна гумка в найбільш невідповідний момент дасть слабину, цівка миючого розчину може протекти на улюблений паркет або ламінат.

Безпека для виробу, який очищається

Тут складніше і простіше одночасно. Річ у тому, що варіантів виробів дуже багато – це різні волокна, наповнювачі, допоміжні матеріали (клеї, просочення), тому хороші препарати для чищення миючим пилососом обов’язково забезпечуються докладною інструкцією і описом того, де і як її, цю хімію, можна застосовувати і для чого.

Застосування хімії не за призначенням може легко привести до псування виробу.

Звідси висновок: хороша хімія для миючого пилососа повинна супроводжуватися детальною, ретельно прописаною інструкцією на зрозумілій вам мові! + В ідеалі виробник або продавець повинен вийти за рамки сухого тексту інструкції і розмістити купу додаткової інформації та прикладів застосування.

Безпека засобу для миючого пилососа для оператора чистки

У процесі роботи оператор постійно контактує з миючим розчином. Миючий засіб потрапляє на шкіру, вдихається у вигляді аерозолю, може потрапити на слизові. Час контакту може вимірюватися годинами, і якщо препарат буде агресивний до шкіри, наприклад, як засіб для миття духовок, швидше за все вдруге проводити таку процедуру чищення людина вже не схоче.

Звичайно, тут не варто з однієї крайності переходити в іншу і заявляти, що хімія для чистки меблів або килимів повинна бути такою, що її можна закапувати в очі або їсти ложкою. Очевидно, що ефективний миючий засіб буде змивати жир не тільки з килима або дивана, але і з шкіри, адже навіть найкращі дерматологічно протестовані шампуні, потрапляючи в очі, їх щипають, а натуральне господарське мило сушить руки. Але між агресивністю бруду і безпекою повинен бути дотриманий якийсь баланс, і на етикетці або в інструкції повинні бути вказані особливості застосування засобів індивідуального захисту.

Безпека для кінцевих користувачів

Засіб для миючого пилососа часто застосовується в побутових умовах. Це означає, що нею може бути почищений улюблений килим, диван, на якому хтось спить, подушка, в яку людина пірнає лицем і проведе з нею всю ніч.

Ясна річ, що можливий залишок миючого засобу повинен бути делікатним до людини.

Таким чином видно, що до хорошого препарату для миючого пилососа є багато специфічних вимог:

  • він повинен бути безпечний для латуні;
  • він повинен давати якомога менше піни;
  • він повинен бути безпечний для ущільнювачів;
  • він повинен бути досить безпечним для людини і забезпечений повноцінною зрозумілою інструкцією із застосування.

Але це ще не все…

Потрібно додати, що до дійсно хорошої хімії пред’являються ще деякі вимоги)) Наприклад, хімія повинна бути умовно безпечною для бактерій в септиках, біорозкладною, раціонально безпечною для навколишнього середовища.

І при всьому при цьому хімія для миючого пилососа повинна бути ефективною, тобто змивати бруд.

Препарати для чищення миючим пилососом Wieberr

Мабуть, текст вище не мав би ніякого сенсу, якщо б в кінці я не написав, що у нас є готове рішення. Точніше, у нас є два препарати для чищення поверхонь за допомогою миючого пилососа.

Extrakt 10 – рідкий концентрат для приготування миючого розчину для миючих пилососів. Безфосфатний, в складі немає їдких лугів, він легко розбавляється водою до робочих концентрацій. Ефективний відносно більшості побутових забруднень, може застосовуватися для чищення всіх водостійких текстильних виробів. Препарат безпечний для техніки і людини! Бажано змивання залишків за допомогою розчину нейтралізатора.

Extrakt Powder Biosolv – високоефективний засіб для чищення для миючих пилососів, порошок для приготування розчину. Безпечний для техніки, при роботі потрібне обов’язкове використання гумових рукавичок. Підлягає змиванню з текстильних покриттів, з якими можливий контакт незахищеною шкірою. Для змивання застосовується розчин Acid Сleaner.

Порошок відрізняється від рідини більшою агресивністю, з ним трохи складніше працювати, адже кожну порцію потрібно розчиняти ретельно, розмішуючи його в воді, але він виходить дешевше в застосуванні, простіше в зберіганні і транспортуванні.

Обидва препарати належать до професійної лінійки миючих засобів Wieberr, однак можуть застосовуватися і в побуті. Тим більше, що український виробник забезпечує оперативну технічну підтримку, яку здійснюють майстри з величезним практичним досвідом.

argumentcleaning: